Vier politie-kapiteins binnen de politie van Silverton zijn gearresteerd in verband met de frauduleuze aanbesteding voor het markeren van politievoertuigen.

 

De vier agenten die zich vandaag aan de politie overgaven, verschenen in de rechtbank van Pretoria, naast een andere medeverdachte, die zichzelf zondag ook overgaf aan de politie nadat hij in het weekend aan arrestatie was ontkomen.

 

De recente optredens brengen het totale aantal verdachten in de zaak op 36, politieambtenaren, gepensioneerde kapiteins en administratieklerken gestationeerd bij de toeleveringsketen in Silverton, samen met enkele leveranciers. dashboard lampjes betekenis op dashboard.

 

Nog eens 15 medeverdachten verschenen maandag al en kregen allemaal een borgtocht van R5 000 elk.

 

Ze zullen allemaal worden beschuldigd van fraude, witwassen van geld, corruptie en diefstal.

 

De recente arrestaties maken deel uit van het driejarige onderzoek van de Nationale Aanklager, dat in juni al getuige was van de arrestaties van zestien hooggeplaatste leden van de Zuid-Afrikaanse politie.

 

De zaak heeft betrekking op de beschuldigingen van manipulatie van aanbestedingsdocumenten voor het brandmerken van politievoertuigen en op het citeren van schriftelijke prijsopgaven voor de Zuid-Afrikaanse politiediensten. theorie examen oefenen kan online.

 

De vermeende incidenten vonden volgens de Directie Onderzoek meer dan tweehonderd keer plaats tussen de periode april 2016 en 2019.


 

De offertes omvatten contracten voor de installatie van palissadehekken, reparatie van staatsvoertuigen, tuinonderhoud, onderhoud van vorkheftrucks en schilderwerkzaamheden voor een bedrag van R 29 miljoen.

 

Alle beschuldigden zullen op 29 september opnieuw verschijnen in de rechtbank van Pretoria.