Omdat veel landen mensen sterk adviseren om niet te reizen, zullen verhuurbedrijven de dupe worden van het coronavirus. Leasemaatschappijen zullen minder direct worden geraakt, maar zullen ook met bepaalde gevolgen te maken krijgen.

 

Het aantal landen dat hun grenzen heeft gesloten, is te lang geworden om op te noemen. Op alle continenten worden vluchten geannuleerd en een immense daling van de vraag naar korte termijnhuur is onvermijdelijk. Goedkoopste autolease online vinden.

 

Verhuurbedrijven

Dit heeft niet alleen gevolgen voor traditionele zakelijke bestemmingen, maar ook voor plaatsen die afhankelijk zijn van toerisme. Verhuurbedrijven proberen potentiële klanten ervan te overtuigen dat hun auto veilig is en dat ze over efficiënte schoonmaakprocedures beschikken, maar het is moeilijk om klanten aan te trekken die er simpelweg niet zijn. En als dat het geval is, kiezen ze steeds vaker voor langere huurtermijnen dan voorheen om de infectierisico’s te minimaliseren.

 

 

Deze crisis is het meest onwelkom in de verhuursector, aangezien veel bedrijven al financieel in moeilijkheden verkeerden. De uitkomst zal afhangen van hoe lang het coronavirus onder ons zal zijn en de reisverboden zullen blijven gelden, maar ook, belangrijker nog, hoe lang mensen zullen wachten voordat ze hun vertrouwen herwinnen en ze weer gaan reizen.

 

Leasemaatschappijen

Zeker als het coronavirus de komende weken kan worden verslagen, moeten leasemaatschappijen relatief ongedeerd blijven. Gesloten fabrieken, bijvoorbeeld in China en Italië, kunnen leiden tot vertragingen bij de levering van nieuwe auto’s en een tekort aan nieuwe auto’s. Hoogstwaarschijnlijk zullen leasemaatschappijen hierop inspelen door contracten te verlengen, wat voor hen financieel geen slechte zaak is. Honda private leasen is goedkoop.

 

Een groter risico schuilt in restwaarden. Sinds de laatste crisis worden de restwaarden echter doorgaans op een lager niveau vastgesteld dan voorheen, waardoor eventuele effecten beheersbaar moeten zijn.

 

Niettemin hebben leasemaatschappijen hun KMO- en privéleaseportefeuilles uitgebreid, maar ook zij hebben zich opengesteld voor nieuwe risico’s. Als deze gezondheidscrisis hardnekkiger zou zijn dan we vandaag hopen, zou dit ertoe kunnen leiden dat meer klanten hun huurcontracten in gebreke blijven.

 

De korte termijn verhuur- en leasingsector maakte al enige tijd een concentratietijd door en deze crisis zou kunnen leiden tot een versneld concentratietempo. Vooral voor de korte termijn verhuursector zal veel afhangen van hoe snel we weer normaal kunnen worden.