Home » Blog » Veel rechtenstudies in Nederland

 
 

Veel rechtenstudies in Nederland

 

Wie rechten wil studeren, heeft veel keus aan studies en universiteiten. Je kunt in heel Nederland terecht voor het volgen van deze studie: Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Tilburg en Maastricht. Daarnaast bestaan er verschillende vormen van recht die je kunt studeren. De hoofdstromingen binnen Rechtsgeleerdheid zijn Nederlands Recht, Fiscaal Recht, Notarieel Recht en Internationaal Recht (of Europees Recht). Daar binnen heb je bijvoorbeeld privaatrecht, arbeidsrecht, staatsrecht, bestuursrecht, financieel recht en strafrecht.

studies-rechten-yuris

Niet elke universiteit biedt alle stromingen binnen het recht aan:

  • Universiteit van Amsterdam: Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en Notarieel Recht.
  • Vrije Universiteit: Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht.
  • Universiteit van Leiden: Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichtingen Rechten, Rechten en Economie, Rechten en Bedrijfswetenschappen en Internationaal Recht), Notarieel Recht en Fiscaal Recht.
  • Erasmus Universiteit Rotterdam: Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht, Criminologie en Mr.drs.-Programma voor Economie en Rechten.
  • Rijksuniversiteit Groningen: Rechtsgeleerdheid met varianten Fiscaal Recht, Notarieel Recht, Juridische Bestuurskunde, IT-Recht en Internationaal en Europees Recht.
  • Radboud Universiteit Nijmegen: Rechtsgeleerdheid, Internationaal Recht en Notarieel Recht en de dubbelstudies Recht & Management en Recht & Economie.
  • Tilburg University: Rechtsgeleerdheid met de specialisaties Nederlands Recht, Internationeel en Europees Recht en Ondernemingsrecht.
  • Maastricht University: Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid.

Na de bovenstaande bachelors kun je verder voor een inspirerende en verdiepende masteropleiding. Ook de Open Universiteit biedt rechtenstudies, maar dan gaat het om onderwijs op afstand.

Met een studie rechten kun je alle kanten op. De meeste opleidingen bieden je een brede basis als jurist. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de advocatuur, bij een rechtbank, als notaris, in het wetenschappelijk onderwijs, het bedrijfsleven of bij een juridisch adviesbureau. Ook kun je werken bij banken, verzekeringsmaatschappijen, vakbonden, consumentenorganisaties, werkgeversverenigingen en werknemersverenigingen. Wil je echt aan de slag als advocaat, rechter of officier van justitie, dan heb je na je masteropleiding nog een aanvullende opleiding nodig van drie tot zes jaar.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.