Home » Blog » Tips voor het vinden van een studentenwoning

 
 

Tips voor het vinden van een studentenwoning

 

Ben jij op zoek naar een kamer dan kun je op internet heel wat kamers vinden, maar niet alles wat aangeboden wordt is naar je zin. Kamers voldoen niet altijd aan de voorwaarden die in de advertentie staan. Zo kunnen kamers veel kleiner zijn dan vermeld maar het komt ook voor dat een kamer helemaal niet bestaat. Waar moet je eigenlijk op letten als je een kamer zoekt?

1. Google is je maatje

Sommige kamers die op internet worden aangeboden, zijn haast te mooi om waar te zijn. Google controleert eerst het adres om te zien of de kamer ook echt bestaat. Is het een bestaand adres check dan de zwarte lijst.

2. Bekijk de kamer

Heb je een kamer gevonden die jou aantrekt, maak dan een afspraak om de kamer te bezichtigen. Betaal niets totdat je de kamer ook daadwerkelijk gezien hebt. Zo zie je ook daadwerkelijk waar je voor betaalt.

3. Maak geen geld over naar een buitenlandse rekening

Als je besluit de kamer te nemen, dan moet je daarvoor borg betalen. Trap nooit in het verhaal van de eigenaar dat hij in het buitenland zit en dat je het geld kunt overmaken naar zijn rekening daar en dat de sleutel wordt opgestuurd zodra de borg ontvangen is. Een huisbaas wil namelijk heel graag zelf zien wie er van zijn woning gebruik gaat maken. Een sleutel wordt dus nooit naar een wildvreemde opgestuurd. Bel ook nooit naar een buitenlands telefoonnummer, vaak zijn dit de oplichters.

4. Geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens

Geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens door, ook geen kopieën van je paspoort of bankpas. Je weet maar nooit waar jou gegevens voor gebruikt worden. Vraagt de verhuurder toch een kopie van iets dergelijks, vraag dan waar hij deze voor nodig heeft.

5. Lees het huurcontract goed

Voordat je überhaupt iets tekent, is het van belang dat je het huurcontract goed hebt gelezen. Dus ook de kleine lettertjes. Dit voorkomt dat je iets tekent, waar je later spijt van krijgt en niet onderuit kunt.

6. Maak geen overhaaste beslissingen

Als je een kamer wilt huren, moet je er een goed gevoel bij hebben, want je moet er een behoorlijke tijd wonen. Heb je enige twijfel, huur dan de kamer niet. Wacht dan op de kamer die helemaal bij jou past.

7. Bouw studentenwoningen

Studentenwoningen schieten als paddenstoelen uit de grond. De Overheid doet er van alles aan om te zorgen dat het woonprobleem voor studenten wordt opgelost. Er komen zelfs tot 2016 ongeveer 49.000 studentenwoningen bij.

grf_kamerbewoners_3

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.