Home » Blog » Tips om je propedeuse binnen in 1 jaar te halen

 
 

Tips om je propedeuse binnen in 1 jaar te halen

 

student propedeuse

Het halen van je propedeuse in één jaar heeft heel wat voordelen. Maar natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt zeker de nodige inzet van je maar het is zeker de moeite waard. Om dit doel te bereiken binnen een jaar, moet je stevig in je schoenen staan. Wat moet je doen om het toch voor elkaar te krijgen?

1. Op tijd beginnen met leren

Je hebt de grootste voornemens om het allemaal zo goed mogelijk te doen. Toch betrap je jezelf er regelmatig op dat je te laat bent begonnen met het studeren. Houd alle lesstof goed bij, dat scheelt een berg tijd voor een tentamen maar is ook een stuk relaxter. De tijd die je dan overhoudt kun je heel goed besteden aan iets wat je minder goed ligt. Dus begin op tijd met studeren voor een tentamen.

2. Stel al je vragen

Docenten zijn er om jou iets te leren en domme vragen bestaan niet. Wanneer jij de lesstof goed bijhoudt, loop je niet achter de feiten aan. Je komt er dan op tijd achter wanneer je iets niet helemaal begrijpt, zo heb je nog alle tijd om vragen te stellen. Begin je te laat met studeren dan is de kans groot dat je vlak voor een tentamen er achter komt dat je iets niet snapt. Het is dan vaak te laat.

3. Oefentoetsen maken

Oefentoetsen zijn er niet voor niets. Ten eerste krijg je een indruk van wat er tijdens een tentamen van je verwacht wordt. Daarnaast laat het jezelf zien waar je op dat moment staat. Wat gaat goed en waar moet nog aan gewerkt worden. Door oefentoetsen te maken, kom je tijdens de eerste tentamenweek niet voor verrassingen te staan.

4. Bezoek alle colleges

Colleges zijn soms best wel saai. Heb je meerdere saaie lessen achter elkaar, dan ben je snel geneigd om zo’n saaie les maar over te slaan. Doe het niet! Als je alle lessen volgt is de kans op een voldoende voor een tentamen veel groter en de leraar ziet dat jij je inzet voor een vak waardoor hij jou eerder zal helpen.

5. Eet noten tijdens het leren

Het klinkt misschien absurd, maar het eten van noten zorgt voor een goede hersenfunctie. Noten stimuleren namelijk het geheugen, ze zorgen er daarnaast voor dat je  concentreren. Suikerpinda’s daarentegen zijn niet zo goed en frisdrank kun je tijdens het leren ook beter laten staan. De suiker geeft je wel tijdelijk energie, maar dat is maar even. Daarna klap je al gauw in en ontstaat er een slaperig en loom gevoel.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.