Home » Blog » Redenen om bij een studentenvereniging te gaan

 
 

Redenen om bij een studentenvereniging te gaan

 

Studeren is best zwaar en het vergt van de student behoorlijk wat energie. Want naast veel zelfstudie wordt er ook van je verwacht dat je werkt in werkgroepen. Al die inspanning, planning en organisatie vraagt ook om ontspanning. En dat kun je bij een studentenvereniging. Natuurlijk kost een vereniging geld. Toch zijn er genoeg redenen om lid te worden van een studentenvereniging.

De voordelen van een studentenvereniging

Lid zijn van een studentenvereniging kost geld, maar dat kost een sportvereniging ook. Je betaalt contributie en voor de activiteiten. Maar je krijgt er een heleboel voordelen voor terug.

1. Je doet ervaring op uit commissies en bestuursfuncties

Als je lid bent van een studentenvereniging dan zijn er altijd activiteiten die georganiseerd moeten worden. Door actief mee te helpen, doe je de nodige ervaring op en verrijk je je carrière, maar je ontplooit ook jezelf. En het staat goed op je CV. Wist je trouwens dat steeds meer bedrijven selecteren op ervaring bij een studentenvereniging? Je hebt dan al een streepje voor op andere sollicitanten.

2. Je vindt eenvoudiger een kamer of een bijbaantje

Nieuwe mensen ontmoeten is goed voor je. Bij een studentenvereniging ontmoet je nieuwe mensen, mensen die je misschien anders niet ontmoet zou hebben. Via een studentenvereniging bouw je een groot netwerk aan contacten op en je leert samenwerken en op elkaar inspelen. Ook zijn er studentenhuizen die aan de vereniging verbonden zijn. Als jij op zoek bent naar een kamer, dan is de kans groot dat jij hem via je studentenvereniging vindt. En je betaalt voor zo’n kamer niet eens de hoofdprijs. Maar ook het vinden van een bijbaantje is een stuk eenvoudiger, iedereen kent wel baantjes die iets voor je zouden kunnen zijn en vaak willen verenigingsleden je ook wel voordragen. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor een bijbaan.

3. Activiteiten en uitjes

Studentenverenigingen staan bekend om hun gezelligheid. Met elkaar onderneem je allerlei activiteiten en ga je ook weekendjes weg. De kosten hiervoor zijn vaak behoorlijk laag, omdat je met een grote groep gaat. Maar ook een biertje drinken kost op een studentenvereniging veel minder dan in een café. Meestal heb je ook een vaste avond in de week dat je gezellig met elkaar eet. Hoeveel tijd jij in een studentenvereniging steekt ligt helemaal aan jezelf. De keuze is daarin vrij.

4. De tijd van je leven

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven. Het is dan ook belangrijk dat je er volop van geniet. Door je aan te sluiten bij een studentenvereniging ontmoet je nieuwe mensen en maak je vrienden voor het leven.

studievereniging2

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.