Home » Blog » iPhone-gebruikers zijn slimmer

 
 

iPhone-gebruikers zijn slimmer

 

iphone-6-studentWaar we vroeger tegenover elkaar in discussie gingen op basis van de auto die je reed, gebeurt dat tegenwoordig vaker op basis van het soort smartphone dat je gebruikt. Onze persoonlijkheid ontlenen we deels aan de telefoon die we kiezen. Zo ben je als bezitter van een iPhone 6 een hippe gadgetfreak, terwijl je als technische nerd misschien eerder voor de nieuwste Nexus kiest. De kampen verdelen zich voornamelijk in aanhangers van Apple en Android. De argumenten beperken zich ondertussen allang niet meer alleen tot de toestellen zelf, maar gaan veel verder. Het nieuwste is volgens de iPhone-gebruikers hun intelligentie.

Oorzaak of verband?

Dat beweren in ieder geval verschillende onderzoeken naar de samenhang tussen het bezit van een iPhone en intelligentie. De redenering van het Amerikaanse onderzoek is daarbij dat in staten waar meer afgestudeerden wonen, ook het iPhone-bezit hoger is. De vraag is natuurlijk of intelligentie samenhangt met het gebruik van een iPhone. Het zou immers natuurlijk ook goed kunnen dat een hogere opleiding gepaard gaat met een hoger salaris en dat dat simpelweg de verklaring is. Een ander verband dat het onderzoek ontdekte, is dat het iPhone-bezit hoger is in dicht bewoonde gebieden.

Slimmer worden door je iPhone

Zo’n onderzoek is natuurlijk grappig om te lezen, maar echt serieus kun je het natuurlijk niet nemen. Dat neemt niet weg dat een iPhone wel degelijk goed kan zijn voor je intelligentie. Dat komt dan niet zozeer door het bezit van de iPhone zelf, maar door het gebruik van verschillende apps die de intelligentie kunnen stimuleren. Van leuke spelletjes tot intensieve trainingsprogramma’s, er is meer dan genoeg keuze op het gebied van apps waar je slimmer van wordt. Een van de meest bijzondere en uitgebreide apps op het gebied van intelligentie op dit moment is Elevate. Bekijk de video hieronder voor meer informatie:

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.