Home » Blog » Dit zijn essentiele competenties in het bedrijfsleven

 
 

Dit zijn essentiele competenties in het bedrijfsleven

 

bedrijfslevenTijdens je studie op de universiteit leer je een hele hoop. Toch zijn er ook veel dingen die je er niet leert, maar die wel ontzettend belangrijk zijn in je verdere carrière in het bedrijfsleven. We zetten er hier een aantal voor je op een rij.

Aanpassingsvermogen

Efficiënt blijven werken onder wisselende omstandigheden. Het is niet voor iedereen weggelegd en je leert het ook niet op de universiteit, maar het is wel belangrijk als je in het bedrijfsleven goed wilt functioneren. Je moet jezelf aan kunnen passen aan de omgeving, taken, verantwoordelijkheden en collega’s.

Time management

Je voelt je misschien al een goed planner als je die ene paper ruim op tijd hebt ingeleverd, maar als het echte werken gaat beginnen, wordt time management nog veel belangrijker. Het is evident dat goed time management zorgt voor minder stress, efficiënter en zorgvuldiger werken. Daarnaast is het voor anderen ook prettig als ze weten waar ze aan toe zijn. Belangrijke eigenschap bij planning? Realistisch zijn!

Leidinggeven

Voor de echt ambitieuze carrièretijgers ligt er misschien wel een leidinggevende functie in het verschiet. Daarvoor zijn echter wel een aantal competenties vereist. Zo moet je mensen kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld om minder leuk werk op te knappen. Je moet plannen realiseren en doelstellingen halen. Je moet ook weten wat de gevolgen zijn van jouw leiderschapsstijl. Zo kan een autoritaire stijl mensen tegen de borst stoten. Mensen kunnen motiveren is essentieel. Daarbij is het uiteraard ook belangrijk om gezag te hebben. Dit moet je in de loop van je carrière ontwikkelen.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.