Home » Blog » DELA wordt sponsor van de Universiteit van Nederland

 
 

DELA wordt sponsor van de Universiteit van Nederland

 

uvn

Twijfel je om misschien een andere studie wil volgen? Of heb je misschien gewoon een brede interesse en wil je van alles iets meekrijgen? Wat je reden ook is, de Universiteit van Nederland is hét antwoord voor iedereen die op een toegankelijke manier zijn of haar kennis wil vergroten.

Wat is de Universiteit van Nederland?

De Universiteit van Nederland is een soort online collegebank. De beste hoogleraren geven gratis college op internet. Elke werkdag komt er een nieuw college van 15 minuten online, van elke week een nieuwe hoogleraar. Alexander Klöpping is mede bedenker van dit gouden initiatief.  ”Het begon als een experiment”, zegt Klöpping. Een tv-programma, maar dan op YouTube en Facebook, waarin de beste Nederlandse hoogleraren videocolleges van een kwartier geven. De onderwerpen die aan bod komen zijn heel breed: van nanotechnologie tot geesteswetenschappen en van literatuurwetenschappen tot kwantumfysica. Op de website van de Universiteit van Nederland zijn alle colleges terug te kijken. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te  abonneren, je krijgt dan dagelijks het nieuwe college in je mailbox. Er zijn ondertussen al meer dan 250 colleges gegeven. De opnames worden gemaakt in club AIR in Amsterdam en de populariteit van het initiatief blijkt ook hier: de colleges worden goed bezocht, met name door jonge mensen. Met in totaal meer dan tien miljoen views zijn de colleges van de Universiteit van Nederland een groot succes.

De samenwerking…

Het is belangrijk dat dit initiatief gesteund wordt want er moet toch geld binnenkomen om dit staande te houden. Zo is bekend geworden dat coöperatie DELA sponsor wordt van de Universiteit van Nederland. DELA wil via deze manier kennis voor iedereen toegankelijk maken. Net als de Universiteit van Nederland vindt DELA dat het doorgeven van waarden en kennis belangrijk is voor nieuwe generaties. Samen willen ze vier bijzondere thema’s uitwerken die passen bij het gedachtegoed van uitvaartonderneming DELA: ‘wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat.’

“Hoewel de samenwerking met de Universiteit van Nederland wellicht niet voor de hand ligt, past het goed bij ons gedachtegoed ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Daarmee willen we mensen inspireren om door te geven wat van waarde is in het leven. Dat geldt ook kennis en wetenschap. De Universiteit van Nederland biedt de hoogleraren een platform om op een nieuwe, laagdrempelige manier hun liefde voor het vak mee te geven aan jonge generaties.” – Edward van Wingerden, manager coöperatie en innovatie bij DELA

Overal kijken via de app

Naast de uitzendingen op tv en via de website biedt de Universiteit van Nederland ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een app. Deze biedt een handig overzicht van alle voorgaande colleges, zodat je die overal eenvoudig terug kunt kijken. Je kunt hierbij makkelijk zoeken op onderwerp, maar bijvoorbeeld ook bladeren door een lijst met genres. Het was nog nooit zo makkelijk om slimmer te worden door je smartphone. De applicatie van de Universiteit van Nederland is beschikbaar voor zowel iPhone als iPad en brengt je elke dag een nieuw college.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.