Home » Blog » Deadline aanmelden bacheloropleiding voorbij

 
 

Deadline aanmelden bacheloropleiding voorbij

 

tilburg-university-2

Vanaf het studiejaar 2014-2015 is de aanmelddatum voor een vervolgopleiding op het hbo of de universiteit vervroegd. Kon je je eerder nog tot 1 september aanmelden, sinds 2014-2015 is de datum vervroegd naar 1 mei. De reden hiervoor is dat hogescholen en universiteiten zo meer tijd hebben om te bekijken of de ingeschreven studenten wel met de goede redenen willen beginnen aan de studie. De vervroegde inschrijfdatum betekent dat alle aanmeldingen voor alle vervolgopleidingen ondertussen binnen zijn.

Meer dan 66.000 aanmeldingen

Er hebben zich meer dan 66.000 aankomende studenten ingeschreven voor een bacheloropleiding aan een universiteit. Dat zijn er ongeveer even veel als vorig jaar. Ondanks de veranderingen op het gebied van de studiefinanciering en de studielening, is er in het aantal aanmeldingen dus weinig veranderd. Het aantal aanmeldingen op hogescholen is zelfs gestegen: vorig jaar schreven 105.350 studenten zich in voor een hbo-opleiding, terwijl er dat dit jaar 111.760 zijn. Het aantal inschrijvingen is over het algemeen overigens wel hoger dan het aantal studenten dat ook daadwerkelijk begint aan de opleiding in september, omdat sommige studenten nog afzien van hun keuze.

Tilburg als grootste stijger

Onder de 66.000 aankomende universitaire studenten zit een groot gedeelte dat zich aan heeft gemeld bij Tilburg University. Deze universiteit kent dit jaar de grootste groei in vooraanmeldingen van bacheloropleidingen. Op de deadline van 1 mei waren er 29,1 procent meer aanmeldingen dan vorig jaar. De stijging geldt voor alle faculteiten van de universiteit. Andere stijgers zijn de Erasmus Universiteit (28,9 procent), de Technische Universiteit Delft (26,8 procent) en de Universiteit Maastricht (25,3 procent).

Ben je per ongeluk te laat met inschrijven voor een vervolgopleiding? De opleiding mag dan weigeren om je in te schrijven. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met de instelling waar je je bacheloropleiding zou willen doen om problemen te voorkomen.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.