Home »

 
 

De studiekeuzetest

 

Niet alle leerlingen weten even goed wat ze na de middelbare school willen doen. De ene leerling weet al sinds de basisschool dat hij bouwkunde wil studeren, terwijl de ander tot op de laatste dag geen idee heeft. De studiekeuzetest is een hulpmiddel voor leerlingen die niet zeker weten of helemaal geen idee hebben wat ze willen studeren.

news_image_geen_idee_wat_je_wilt_gaan_studeren_2016

Er zijn verschillende studiekeuzetests en leerlingen die een studiekeuzetest willen doen kunnen zelf selecteren wat voor test ze willen doen. De meest eenvoudige optie is een online studiekeuzetest. Veel scholen en universiteiten hebben op hun website een studiekeuzetest en hiermee kan in sommige gevallen meer duidelijkheid worden verkregen over de gewenste studierichting.

De online studiekeuzetest zal echter niet voor iedereen uitsluitsel bieden en soms is het moeilijk om voor jezelf een duidelijk antwoord te geven op de vragen die gesteld worden. In dat geval is het soms nuttig om een professionele studiekeuzetest te doen. Aan deze tests zijn vaak kosten verbonden, maar ze zullen wel een veel duidelijker beeld geven.

Professionele studiekeuzetests duren vaak meerdere dagen en er zal aan de hand van zowel interviews als tests worden gekeken naar de interesses van de leerling. Door telkens op basis van het resultaat van voorgaande tests specifieke vragen te stellen kan een duidelijk beeld worden verkregen van de werkelijke interesse van een leerling.

De studiekeuzetest is de ideale test voor leerlingen die nog niet precies weten wat ze willen doen. Er zijn vrij eenvoudige tests, vooral geschikt voor leerlingen die al een vrij goed beeld hebben, en daarnaast zijn er complexere tests die zelfs voor mensen die geen idee hebben geschikt zijn. De laatstgenoemde tests zijn echter niet gratis, omdat er meer professionele begeleiding en analyse vereist is.

Doe de studiekeuzetest!