Home » Blog » 4 sportieve cadeaus voor studenten

 
 

4 sportieve cadeaus voor studenten

 

4-tips-studenten-cadeausEen belangrijke les die je leert tijdens je studie, is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen handelen. Daarnaast is een van de meest voorkomende goede voornemens meer sporten. Als je die twee combineert, ligt het kopen van gezonde cadeaus voor de hand. We geven je hier vier tips voor gezonde cadeaus die iedere student wel wil krijgen.

1. Stappenteller

Al dat rondlopen over de campus moet toch ergens goed voor zijn? Met een stappenteller, ook wel pedometer genoemd, kun je als student dagelijks bijhouden hoeveel je die dag hebt gelopen. Een goede basisstappenteller is de Omron HJ-203. Sommige pedometers hebben meer opties en houden bijvoorbeeld alle activiteit van de dag bij. Zo’n stappenteller is bijvoorbeeld de Fitbit Zip Wireless Activity Tracker.

2. Home-exercisemateriaal

Sporten in de sportschool is voor veel studenten een drempel. Sportscholen zijn niet altijd geopend en je moet er ook nog eens naartoe fietsen door weer en wind. Materiaal om thuis te sporten is daarom een geschikt cadeau voor studenten. Je kunt hierbij denken aan een loopband, hometrainer of roeimachine.

Peleton-home-trainer

3. Sound machine

Gezond zijn heeft niet alleen te maken met bewegen, maar ook met goed slapen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig slaap krijgen, eerder chronische ziektes zoals diabetes krijgen. Slaaptekort kan bovendien leiden tot afname van alertheid en vergeetachtigheid – beide uitgerekend voor studenten niet goed. Met een sound machine die rustige achtergrondgeluiden afspeelt, kun je de kwaliteit en lengte van je slaap verbeteren.

4. Hardloopschoenen

Hardlopen is een goedkope manier van sporten. Het is wel belangrijk om goede hardloopschoenen te dragen en deze elke 1000 tot 1500 kilometer te vervangen, om blessures te voorkomen. Aangezien de meeste studenten niet veel geld hebben om zelf nieuwe schoenen te kopen, zijn nieuwe hardloopschoenen een heel geschikt cadeau. Kies bijvoorbeeld voor hardloopschoenen van New Balance. Dit merk is de laatste tijd steeds populairder geworden. In 1991 maakte het bedrijf nog 160.000 paar sneakers, maar tegenwoordig zijn dat er ruim een miljoen.

cmss-x-new-balance

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.